Kjersti Jakobsen

En verden med papirkunst

 

Mitt navn er Kjersti, men ofte kalt «Lerkefugl»

Jeg er levende opptatt av papir i alle former, farver, størrelser og varianter.

Jeg har samlet papir på mine reiser rundt om i verden i mange år. Og til dere som tror at papir ikke tar så stor plass, jo det gjør det, når du blir så hekta som meg. Spør min datter, hun sier det er papir over alt i huset vårt.

I begynnelsen brukte jeg mye av papiret til kreativ bokbinding. Jeg gikk på bokbindingskurs i London hvor jeg også studerte grafisk design, og ble litt hekta. Jeg eksperimenterte med bretting og binding av bøker en god stund. Mine bøker var alt annet en det du ser i en bokhandel. Jeg brettet, limte og foldet bøkene mine på alle tenkelige måter. Men etter hvert ble det nok bøker.

Så for ca. 10 år siden startet jeg det jeg driver med i dag, og det du finner her inne. Design og kutting av papirbilder og diverse pynteartikler i papir.

Alle mine bilder og papir produkter er designet av meg. Et hvert design starter i skisseboka mi i soffakroken med gråblyant.

Mine verktøy er enkle; skalpell, kuttebrett, pinsett og en god dose tid og tålmodighet.

Så hvorfor denne Lerkefuglen?

Som liten hadde jeg veldig sterke bånd til min bestefar. Jeg var hans høyre hånd og hjalp han der han trengte det når ting skulle gjøres. Jeg var en meget energisk og kreativ liten sjel allerede da, og hadde vel funnet min sjelefrende i noen som så hva godt de kunne bruke all den positive energien til. Han var den som først kalte meg sin lille Lerkefugl.

Navnet har jeg hatt med hele livet, og når jeg fikk mulighet til å navngi eget firma, var valget enkelt – det ble Lerkefugl, til minne om min kjære bestefar, en snill og varm mann.